Maja Bøgh Vindbjerg fra NUR Design Studio

 

Månedens designer - Maj 2016

Hos Rosborg Møbler sætter vi hver måned fokus på en designer, illustrator, producent eller arkitekt. I denne måned har vi haft en snak med Maja Bøgh Vindbjerg, der står bag tegnestuen NUR Design Studio.


Hvordan er din kreative proces?

Ofte kan jeg gå længe og gruble over en idé, før pennen rammer papiret. Det handler for mig om at have en holdning til ideens formål, funktion, udtryk og identitet, før jeg kaster mig ud i at skitsere og modellere ideen i tegninger og 3D.


Nye ideer opstår gerne ud fra personlige behov eller oplevelser, store som små og kombineres dette med min interessere for materialer og disses egenskaber, så opstår der til tider sød musik.

 

Når jeg synes, at en idé er tilstrækkelig moden, sætter jeg tempo på for at få fremstillet 1:1 prototyper. Det er for mig meget vigtigt at have en god fornemmelse for det enkelte materiales muligheder og svagheder og derfor involverer jeg mig gerne, når prototypen fremstilles. Det er en proces, hvor det bliver muligt at forholde sig til produktet, dets dimensioner og om det lever op til mine forventninger. Det er den bedste følelse at gå fra idé til et håndgribeligt nyt produkt.


Hvor finder du inspiration til dine designs?

Det spænder vidt hvor min inspiration kommer fra. Jeg sætter stor pris på arkitektur qua min uddannelse og henter en del inspiration her. Dertil bruger jeg mine omgivelser og hverdagsting til at få inspiration til en idé eller et udtryk. Eksempelvis har jeg hentet udtrykket til mit design, BAENK fra en gammeldags trådspole.


Hvordan vil du beskrive din stil?

Fokus på funktionalitet, enkle streger og i tråd med den skandinavisk stil gerne med et arkitektonisk islæt. Mit mål er at skabe stilrene produkter, som også kan skabe glæde hos folk om mange år.


Hvem er dit største kreative forbillede?

Det må være Hee Welling. Hee har tidligt i sin karriere formået at skabe designs med klassiker-potentiale. Ligesom ham, søger jeg at have materialerne i hånden og ikke kun i hovedet for at have en bedre produktionsmæssige forståelse for de designs, jeg laver.


Hvilket møbel er dit absolutte yndlings?
AJ lamperne synes jeg er rigtig smukke og æstetiske. De er enkle men rummer samtidig enorm meget karakter og er stadig moderne her efter snart 60 år.


Hvad kendetegner en designklassiker?

Det skal være langtidsholdbart og have værdier, som rammer en bestemt følelse. De gamle designklassikkere rummer alle en sans for godt håndværk.


Hvad arbejder du på p.t.?

I øjeblikket arbejder jeg på flere nye designs, som forhåbentligt kan vises frem senere på året. Det inkluderer blandt andet lamper og borde. Derudover har jeg færdige møbeldesigns, som jeg arbejder på at finde den rette producent til.


Hvad har været højdepunktet i din karriere indtil nu?

Til trods for at det ikke er så længe siden jeg færdiggjorde min arkitektuddannelse og tog hul på mit arbejdsliv, så har jeg allerede haft mange fantastiske oplevelser. Det største indtil nu har dog været at følge mine designs blive sat i produktion og solgt i mere end 15 lande verden over. Det er virkelig en uvirkelig fornemmelse.


Køb dine produkter designet af Maja her

Nyhedsbrev

Få 20% rabat på dit første køb ved tilmelding

Tilmeld dig her
Læs vores magasin
Download her
Tilbud

Se alle tilbud og kampagner hos Rosborg

Se tilbud her